Wie zijn we?

Onze familie bestaat uit Sierk, Astrid, dochter Ilse en zoon Alex. Wij wonen in het kleine dorpje Streefkerk in de Alblasserwaard. Dit ligt niet ver van het Werelderfgoed “De molens van Kinderdijk” en de steden Dordrecht en Rotterdam.

Toen we in 1990 familie bezochten, zagen we voor de eerste keer een Noorse boskat. Ik (Astrid) was gelijk “verkocht”! In 1992 kochten we onze eerste twee Noren (Bo en Bono) en in december 1995 kregen we ons eerste nestje. Sinds januari 1996 zijn we officieel geregistreerd als cattery “Thule’s” en fokkerlid van de onafhankelijke vereniging “NEOCAT”.

We zijn een kleine cattery en willen dit ook blijven. De katten zijn in de eerste plaats onze huisdieren en zijn er dan ook voor ons plezier. We besteden een hoop tijd aan onze dieren en hebben af en toe een nestje. Kittens worden in de huiskamer geboren en groeien op met andere katten en kinderen. De huiskamer is de plaats waar wij de meeste tijd doorbrengen, dit betekent dat we ze voldoende aandacht en liefde kunnen geven om hen te laten opgroeien tot goed gesocialiseerde katten.

Sierk heeft naast onze woning een dubbele ren gebouwd voor de katers. Aan de andere zijde van de woning is een gedeelte van de tuin afgezet met hekwerk en schrikdraad; dit geeft de poezen de gelegenheid om naar buiten te gaan wanneer ze dat willen.

Een aantal keren per jaar bezoek ik (Astrid) kattenshows. Als lid van een onafhankelijke vereniging ga ik af en toe bij de Fifé showen. Wanneer het mogelijk is schrijf ik mij in als steward. Ik ben nogal leergierig en heb gemerkt dat je als steward veel kunt leren.

Wij vinden het belangrijk dat de Noorse boskat een gezonde kat is met een lief karakter. De Noorse boskat staat bekend als een harmonisch, stevig gebouwde kat met een dubbele vacht en pluimpjes op zijn oren. Wat de Noorse boskat zo speciaal maakt is zijn waterafstotende vacht en zijn “wild look”. We mogen hierbij natuurlijk niet de rasstandaard uit het oog verliezen.

Wij vinden het fijn om goed contact met onze kitten kopers te hebben. Wij stellen het dan ook op prijs wanneer we worden benaderd als er iets te melden is over het nieuwe huisgenootje.

Nieuws